Bitkisel ve Hayvansal Üretim - Seracılık


Mevsimin uygun olmadığı dönemde, gerekli iklim koşullarının sağlanarak ürünlerin mevsimleri dışında yetiştirildiği yapılara sera, yapılan işleme de seracılık denilmektedir. Tüketici gözüyle bakıldığında sebze, meyve ve çiçekleri hemen her mevsim bulmamız söz konusudur. Her lezzeti her mevsim tatmamızı sağlayan bu üretim seralarda yapılan üretimdir. Programın amacı, ülkemizde önemli bir yeri olan seracılık konusunda özel bilgi ve beceriye sahip ara eleman yetiştirmektedir.


Ders İçerikleri Ders Programları


Program Koordinatör ve Danışmanları

Program Koordinatörü : Öğr. Gör. Onur CAN

Program Danışmanı : Öğr. Gör. Onur CAN (Seracılık I ve II)

© Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Yerleşkes
Arslanbey Atakent,
41285 Kartepe/Kocaeli, Türkiye
Tel: +90 (262) 351 32 81 / Belgegeçer: +90 (262) 351 32 81